Danses contemporànies

Bé, doncs aquí et deixo un enllaços una mica a mode d’introducció del que anirem a veure divendres.

La Lali Ayguadé ja has vist com les gasta amb aquell duo de carrer tant impressionant que et vaig ensenyar. La pena és que ara he vist que l’altre ballarí, en Nicolas Ricchini,  que surt als assaigs de l’espectacle, no surt als crèdits de l’estrena. Hi acabo de contactar pel Facebook i m’ha confirmat que no hi serà, però que serà tant a l’assaig com a l’estrena (… aviam si podem anar a saludar-lo! 🙂 ) Una llàstima, però els que viguin ja t’asseguro jo que serán també de primer nivell.

Aquí els téns a tots dos, un cop més.

INCOGNITO :

La Lali està considerada una de les millors ballarines contemporànies europees actuals, forma part de la Akram Khan company, una de les més prestigioses del món.

Jo la vaig a veure a Barcelona al Mercat de les Flors, amb aquesta peça, d’una dansa física tremenda, molt i molt potent i espectacular.

VERTICAL ROAD :

Els espectacles d’estrena són un melonet per obrir i veurem què tal. És el primer cop que dirigeix una peça llarga (aquella tant xula de carrer és de només uns 15 min.).  A aquest vídeo ens ho explica una mica, n’estan fent fins i tot un anunci a TV3, jo crec que estarà prou bé., veurem…..

KOKORO (work in progress) :

KOKORO (anunci TV3) :

KOKORO (trailer)

————————————————————————————————-

I fins aquí lo de divendres, ara et deixo alguns vídeos/extractes de muntatges que he vist i que han fet que m’agradi tant la danda com el teatre o el cinema. Crec que cap altra expressió artística és tant universal com aquesta i cada dia admiro més a tots els que s’hi dediquen.

Aquest és un dels ‘cracks’ més grans que hi ha al món mundial de la dansa. En Sidi Larbi Cherkaoui, amb sang magrebí i flamenca (de Flandes) i, apart de ser tècnicament un fora de sèrie, fa unes coreografies plenes de sentit, màgia i sensibilitat.

Aquí unes mostres :

PUZ/ZLE (Cherkaoui) :

DUNAS ( Cherkaoui & Pagés) UNA MERAVELLA !!!!!!!!!!!!!!! (l’he vist dues vegades) Escolta l’entrevista, val la pena :

Això ja no és un espectacle, sinò un videoclip d’un grup islandés meravellós i que va tenir la sort de que en Cherkaoui accedís a fer la coreografia i la posada en escena de tot plegat. Per mi, una meravella, i els seus últims tres minuts sempre em fan plorar com una magdalena. Poques coses tant sensuals, intenses i emocionals (i emocionants) hauré vist mai. Al YouTube està censurat… sense comentaris.

SIGUR ROS (Cherkaoui) :

I si resulta que una de les meves actrius fetitxes de tota la vida (Juliette Binoche) li dona per fer dansa contemporània a duo amb l’Akram Khan (el de la compañía de la Lali Ayguadé), passen aquestes coses :

… i com a propina final, aquí téns a aquest trio de guipozcoans que fan una peça genial a partir de la liturgia de la pilota vasca amb la música de les quatre estacions de Vivaldi.

LASALA : 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s